MOTOR

2016-06-14

Tájékoztató a motoros jogosítványokról és a képzésről

A következőkben segítséget szeretnénk nyújtani neked – mint leendő motorosnak – abban, hogy eligazodj a különböző motorkerékpáros jogosítvány kategóriák között, ismertetjük az ezekhez kapcsolódó képzési feltételeket (életkori, egészségügyi, egyéb követelmények), illetve bemutatjuk miből áll egy tanfolyam, milyen vizsgákat kell teljesítened.
Motoros jogosítvány kategóriák (a nemzetközi szabványoknak megfelelően). Az egyes kategóriákra kattintva elolvashatod a kapcsolódó tanfolyam részletes leírását.
A képzés két részből áll, elmélet és az azt követő gyakorlati részből. A tanfolyam az elméleti oktatással kezdődik, a hallgatók kis csoportos foglalkozások keretében a következő tárgyakat tanulják: Közlekedési Ismereteket, Vezetés elméletet és Szerkezeti és üzemeltetési ismereteket. A foglalkozásokon való részvétel kötelező, iskolánk lehetőséget biztosít a csoportos tanulás mellet az egyéni képzésre is, ebben az esetben okatatónk csak veled foglalkozik az általad megjelölt időpontokban.

A tanfolyamok tematikáját a Közlekedési Felügyelet előírásainak megfelelõen állítottuk össze, általában 29-34 órából állnak a csoport és az egyének szükségleteinek megfelelően. Mindenki számára lehetõség van az előadóval egyéni konzultáció keretében további oktatásra.

Az elméleti tanfolyamot számítógépes tesztvizsga zárja, a három tantárgy anyagából összeállított 55 kérdést kell megválaszolni (kérdésenként 1 perc áll rendelkezésedre. Iskolánk tantermében 15 számítógépes munkaállomás várja a tanulókat, hogy a vizsgán ne érhesse őket meglepetés. Az elméleti tanfolyamok végét követően a gyakorolni bármikor ingyen bejöhetsz hozzánk (természetesen csak a nyitvatartási időn belül).

Ha sikeresen teljesítetted az elméleti (KRESZ) vizsgát, akkor következhet a gyakorlati oktatás, a részletekről az alábbi linken olvashatsz, illetve megnézheted, hogy milyen motorokat biztosítunk számodra a gyakorláshoz és a vizsgához.

Az motoros kategóriák „Vállalási feltételeit” itt találod