SZEMÉLYGÉPKOCSI

2016-06-14

B kategória részletes tájékoztató elméleti és gyakorlati tanfolyamokhoz


Tantermi és elearninges tanfolyamainkra jelentkezni személyesen lehet irodánkban az ügyfélfogadási időben, a jelentkezési lap kitöltésével és annak aláírásával.

Tantermi képzés esetén beiratkozáskor kap tájékoztatást a tanuló a tanfolyam kezdésének időpontjáról. Az órák kedden és csütörtökön 16:00-tól 19:35-ig tartanak (vagy közösen előre egyeztetett időpontokban) 7 alkalommal. Az elmélet vizsga ezt követően 2-3 munkanapon belül kerül lebonyolításra. A tanórákon részt venni kötelező. Mulasztás esetén pótóra vétele kötelező. Ennek díja: 3000.- / óra

E-learning képzés esetén a beiratkozást követő pár percen belül kap a tanuló egy regisztrációs emailt, ezt követően, regisztráció után azonnal kezdheti a tanulást. A tanfolyam elvégzését egy automatikus email igazolja, amit az iskola és a tanuló is megkap. Ennek birtokában jelenthető elméleti vizsgára.

Az elméleti tanfolyam és vizsga ára mindkét képzés esetén 40000.- illetve 4600.- ami beiratkozáskor fizetendő, tantermi képzésnél legkésőbb az első tanórán. Minden befizetésről előlegszámla kerül kiállításra. Elsősegély tanfolyam e-learninges formában is végezhető, ára 10000.- Forint, beiratkozáskor fizetendő.

Az elsősegély vizsga nem tanfolyamköteles, díja a Vöröskereszt felé fizetendő csekken, melynek díja 7990.- Ez a tanfolyam és vizsga a forgalmi vizsgáig elvégezhető és letehető, a többi vizsgától és tanórától független.

Elméleti vizsgára az bocsájtható, aki a tanfolyamot elvégezte és az Egészségi alkalmasságáról szóló igazolást az iskola felé az előre jelzett időpontig leadta. Első elméleti viszgán a 8 osztály meglétét igazoló bizonyítványt a vizsgabiztosnak be kell mutatni.

A gyakorlati képzés alatt a tanulóknak 29+1 órát illetve 580 km-t kell minimum teljesíteniük. Ennek ára 4300.- / óra, heti 2 alkalmas vezetés esetén. Gyorsított képzés is kérhető, ez heti 4-5 alkalmat jelent, ebben az esetben az óradíj 5300.- Forint. Ezt 3 részletben fizetik az iskolának 10 óránként, mindig a 10 óra elején. Tehát 3×43000.- Ft, illetve gyorsított képzés esetén 3×53000.- Forint kerül befizetésre. Az utolsó részlettel együtt fizetendő a forgalmi vizsgadíj, melynek összege 11000.- Forint.

A papír formájú vizsgaigazolás kiállítása a 2017. január 31 után az NKH rendszerébe beiktatott tanulók számára megszűnik, helyette ez elektronikus formában kerül kiállításra, amit az Okmányirodák felé automatikusan megküldenek. Ennek feltétele, hogy az első jogosítványukat végzők a sikeres Elsősegély vizsgát igazoló kártyájukat a teljes oktatás időtartama alatt bármikor a Nemzeti Közlekedési Váci kirendeltségén bemutassák.

Vác, 2019.03.01.

 

Mívesné Povázsay Éva, iskolavezető

Iskolánk “B” kategóriás tanfolyamaira vonatkozó “Vállalási feltételei” itt találhatók!